نماد سایت مجله ورزشی adisport

جزییات جعل دو امضا دردسرساز/ تازه‌ترین تصمیم استقلال برای فرار

به گزارش خبرنگار مهر، یک‌شنبه ۲۶ آذرماه بود که در پی شکایت هدایت ممبینی دبیر کل فدراسیون فوتبال از باشگاه استقلال مبنی بر جعل امضا با سربرگ فدراسیون از تخلفی که در این زمینه شده بود، رونمایی شد و سرآغاز دردسری شد که هنوز هم از سر استقلال دست برنداشته و زوایای جدیدی هم پیدا کرده است.

جواب فیفا به نامه مستقیم استقلال

باشگاه استقلال با توجه به مشکلات مالی که دارد تصمیم گرفت مطالبات دستیاران ساپینتو سرمربی پرتغالی سابق خود را از محل درآمدهای این باشگاه در نهادهای بین المللی فوتبال پرداخت کند تا با مشکلاتی مانند بسته شدن پنجره نقل و انتقالاتی روبه‌رو نشود.
بر همین اساس باشگاه استقلال طی ارسال یک نامه به فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) خواستار استفاده از درآمد مالی خود نزد آن نهاد شد چرا که فیفا تا تأیید فدراسیون فوتبال ایران را نداشته باشد نمی‌تواند خواسته آبی‌ها را عملی کند.

اما فیفا در جواب به باشگاه استقلال اعلام کرده است که باید از طریق فدراسیون فوتبال ایران که سفارت فیفا در ایران محسوب می‌شود اقدامات لازم را انجام دهد.
پس از این پاسخ فیفا باشگاه استقلال از فدراسیون فوتبال درخواست کرد تا نامه‌ای را برای فیفا در خصوص استفاده از درآمدهای حاصل این باشگاه نزد فیفا برای پرداخت بدهی خود به دستیاران سرمربی سابق ارسال کند.
با توجه به قوانین موجود بین الملل فوتبال فیفا و کنفدراسیون‌های هر قاره فدراسیون‌های فوتبال هر کشوری را به رسمیت می‌شناسد و باشگاه‌ها باید از طریق فدراسیون‌های فوتبال کشور خود درخواست‌های خود را به کنفدراسیون قاره و یا فیفا ارسال کنند.

مصوبه فیفا برای بازیکنان حاضر در جام جهانی

بر اساس طرحی که فیفا آن را تأیید و مصوب کرده، به ازای هر روز حضور بازیکن در جام جهانی مبلغی در حدود ۱۰ هزار دلار به باشگاه تحت قرارداد او پرداخت می‌شود.
تیم‌هایی که در مرحله گروهی حضور دارند، ۱۳ روز درگیر جام جهانی هستند و به ازای هر بازیکن، باشگاه او مبلغی در حدود ۱۳۰ هزار دلار دریافت می‌کند.
با توجه به اینکه باشگاه استقلال در این رقابت‌ها ۳ ملی پوش داشته است حدود ۳۹۰ هزار دلار از فیفا طلب دارد و با استناد به این موضوع خواستار زدن نامه به فیفا بوده است.

ارسال نامه استقلال به فیفا توسط فدراسیون فوتبال

آبی‌های پایتخت هم که در زمان تعیین شده اقدامات لازم را انجام نداده بودند در دقیقه نود به فدراسیون اعلام می‌کنند که هرچه سریع‌تر این نامه به فیفا ارسال شود.
فدراسیون هم برای تسریع این اقدام از باشگاه استقلال می‌خواهد تا متن نامه را آماده کرده و تحویل بخش روابط بین الملل فدراسیون فوتبال دهد.
بخش روابط بین الملل باشگاه استقلال هم این نامه را آماده و به فدراسیون فوتبال می‌دهد اما به دلیل اینکه این باشگاه فرصت لازم را از دست داده بود و بسته شدن پنجره نقل و انتقالات را مقابل دیدگان خود می‌دید با هماهنگی مسئولان فدراسیون مکاتباتش را عملی کرد.

یک مقام مسئول در باشگاه استقلال در واکنش به این موضوع در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، گفت: با توجه به محدودیت زمان با فدراسیون صحبت کردیم تا نامه باشگاه استقلال را امضا و ارسال کنند.
نامه استقلال از طریق ایمیل فدراسیون فوتبال برای فیفا ارسال شده است، چرا که باشگاه اختیار ارسال چنین نامه‌ای را نداشت.
خروجی این نامه مشخص است و مطرح کردن جعل شدن نامه یک حرف بی اساس بود.
حتی بعد از ارسال نامه ممبینی به حراست فدراسیون با او صحبت کرده و توجیه کرده است که جعلی صورت نگرفته است.

برخورد جدی فدراسیون فوتبال با خاطیان

پس از انتشار این خبر در رسانه‌ها و فضای مجازی مسئولان فدراسیون فوتبال به باشگاه استقلال قول دادند با منتشر کننده این نامه برخوردی جدی داشته باشند چرا که نامه ممبینی به حراست فدراسیون فوتبال (در تاریخ (۱۴۰۲/۰۹/۱۷) موضوعی داخلی و مانند سایر مکاتبات در حال پیگیری و بررسی بوده است.
به همین خاطر پرونده رسانه‌ای شدن این نامه که مسئولان فدراسیون را زیر سوال برده، به ارکان قضائی فدراسیون فوتبال ارجاع داده شده تا با منتشرکنندگان برخوردی جدی شود.

اخطار مدیرعامل استقلال به دبیرکل فدراسیون

اما پایان این موضوع به همین جا ختم نشد و مدیرعامل باشگاه استقلال تهران بعد از بازی روز سه شنبه ۲۸ آذرماه تیمش مقابل نساجی مازندران با صحبت‌های تند علیه ممبینی گفت: «آخرین بارت باشد چنین کاری می‌کنی!» این صحبت‌های خطیر اختلاف بین باشگاه استقلال و ممبینی را علنی کرد، هرچند واکنشی از سوی دبیر کل فدراسیون دیده نشده است اما در شرایط کنونی به نظر می‌رسد چنین موضوعی تنها با دست بزرگان ورزش و فدراسیون حل شدنی است.

محروم شدن رئیس روابط بین الملل استقلال

بعد از این اظهارات مدیرعامل باشگاه استقلال تهران کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال او را به همراه معاون روابط بین الملل این باشگاه را احضار کرد تا در این خصوص اظهارات خود را عنوان کنند.

پس از برگزاری جلسه فدراسیون فوتبال اعلام کرد: پیرو گزارش حراست فدراسیون مبنی بر جعل و استفاده از سند مجعول موضوع نقض صریح ماده ۹ آئین نامه اخلاق فدراسیون در باشگاه استقلال و با توجه به گزارش دپارتمان بین الملل فدراسیون و تحقیقات صورت گرفته و احضار علی خطیر، مدیرعامل باشگاه استقلال و توضیحات نامبرده و در ادامه اقرار سروش مهاجری، مسئول روابط بین الملل باشگاه استقلال بر اصل ارتکاب رکن مادی تخلف و اهمیت برخورد سریع با تخلف رخ داده، لذا بدین وسیله بنا به پیشنهاد مورخ ۱۴۰۲/۹/۲۹ ریاست محترم دیوان تحقیقات بر جلوگیری از فعالیت تا تعیین تکلیف نهایی و صدور حکم قطعی، مستند به مواد ۲و۳و۳و۵و۹و۶۵ آئین نامه اخلاق فدراسیون فوتبال، سروش مهاجری (رئیس روابط بین الملل استقلال) با دستور موقت به میزان ۲۰ روز از هرگونه فعالیت مرتبط با فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی تا تعیین تکلیف نهایی محروم خواهد بود.

عضو سابقی که مدیرعامل را به دلیل جعل امضا متهم کرد

هنوز مُهر این حکم کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال علیه باشگاه استقلال خشک نشده بود که جمعه اول دی ماه علیرضا خانی، عضو سابق هیأت‌مدیره باشگاه استقلال، با طرح شکایت در مراجع قضائی، علی خطیر مدیرعامل و فرشید سمیعی عضو هیأت‌مدیره این باشگاه را به جعل امضا و اثر انگشت خود متهم کرد.

خانی در شکایت خود نوشته است که باشگاه استقلال با انعقاد قراردادی به عنوان مستأجر با فردی به عنوان موجر، امضا و اثر انگشت خانی را در این قرارداد ثبت کرده، در حالی که او از انعقاد قرارداد مطلع نبوده و هرگز آن قرارداد را امضا نکرده و اثر انگشتی را هم ثبت نکرده است.
خانی در این شکایت صراحتاً علی خطیر و فرشید سمیعی را به جعل متهم کرده است.

قراردادی که با متمم امضا شد و اشکال حقوقی ندارد

موضوع در این خصوص از این قرار است باشگاه استقلال باید یک مسکنی را فراهم می‌کرد تا این بازیکن آرژانتینی در آن سکونت کند.
آبی‌های پایتخت بر همین اساس یک واحد را برای این بازیکن اجاره کرده است.
هنگام عقد قرارداد مسکن بلانکو، سمیعی به جای خانی امضا و اثر انگشت خود را ثبت می‌کند چرا که دفتر املاک برگه قرارداد را با محلی برای امضای خانی چاپ کرده بود اما چون امکان تصحیح و چاپ مجدد برگه قرارداد وجود نداشته، این قرارداد با ارائه یک متمم به مدیران استقلال، امضا می‌شود که در آن قید شده مهر و امضای سمیعی به جای خانی معتبر است.

هیأت مدیره باشگاه استقلال طی یک مصوبه در تاریخ ۲۷ تیر، اختیار امضای اوراق و اسناد را به فرشید سمیعی، عضو حقوقی و نایب رئیس هیأت مدیره باشگاه تفویض کرده است.
با توجه به این موضوع هیچ گونه تخلف جعلی از سوی باشگاه استقلال صورت نگرفته است.

دستور وزیر ورزش برای پیگیری اخبار جعل امضا

پس از طرح چنین ادعاهایی وزارت ورزش به این موضوع ورود کرده و وزیر ورزش و جوانان، حراست این وزارتخانه را مأمور پیگیری جدی این موضوع کرده است.
همچنین وزارت ورزش اعلام کرد: بر این اساس اگر ادعای جعل امضای دبیرکل فدراسیون فوتبال و همچنین امضای عضو هیأت مدیریت باشگاه استقلال صحت داشته باشد با همکاری مبادی ذی‌ربط، بطور قاطع با خاطیان برخورد خواهد شد و چنانچه این ادعا صحت نداشته باشد، با افرادی که با صدور نامه‌ها و ارائه این اطلاعات به رسانه‌ها، آرامش ورزش کشور را مورد هدف قرار داده‌اند با قاطعیت برخورد می‌شود.

باشگاه استقلال هم که اسناد مکتوب و لازم را در اختیار داشت بدون معطلی اعلام کرد آمادگی کامل دارد تا همه جانبه با عوامل ذیربط و به ویژه حراست محترم وزارت ورزش و جوانان در مسیر شفاف سازی پیرامون اتهامات مطروحه و روشن شدن حقایق قدم بردارد.

ارسال اسناد و مدارک به وزارت ورزش توسط استقلال

طبق پیگیری‌های خبرنگار مهر باشگاه استقلال تمام اسناد و مدارک لازم را در اختیار حراست وزارت ورزش گذاشته است تا همه چیز به صورت شفاف بررسی و نتایج آن اعلام شود.

به این خبر امتیاز دهید
خروج از نسخه موبایل