نماد سایت مجله ورزشی adisport

دو تیم فدراسیون فوتبال را نجات دادند/ ناکامی قلعه‌نویی و دوستش!

به گزارش خبرنگار مهر، فوتبال ایران در سال ۱۴۰۲ بار دیگر با چالش‌هایی مواجه شد که همواره در حال تکرار بوده و مدیران فدراسیون با استفاده از تمام ظرفیت‌های مدیریت خود نتوانستند در بخش قابل توجهی از آنها کاری از پیش ببرند تا مشخص شود برای پیشبرد اهداف ملی نیاز به جدیت بیشتر و حمایت همه جانبه از سوی دستگاه‌های مختلف دارد.

رؤیای المپیک همچنان باقی ماند

تیم فوتبال امید ایران در مسیر کسب سهمیه صعود به المپیک پاریس با تصمیم امیر قلعه نویی و موافقت مهدی تاج در اختیار رضا عنایتی قرار گرفت.
تیمی که از آن به عنوان نسل طلایی جدید فوتبال کشور یاد می‌شد اما این تیم در همان دور اول ناکام ماند تا حسرت به دل برای صعود به المپیک بماند.

عنایتی پس از حذف ناباورانه تیم امید نه تنها عذرخواهی نکرد بلکه عملکرد تیمش را قابل قبول دانست تا نشان دهد نه تنها از دست رفتن این رؤیا برایش مهم نیست بلکه فرار رو به جلو بهترین راهکار برای خروج از سیبل منتقدانش است.

قلعه نویی نیز با وجود حمایت همه جانبه از انتخاب عنایتی در مسیر المپیک، مسؤولیت آن را نپذیرفت تا نشان دهد برای او هم شکست طلسم راهیابی به یکی از مهم‌ترین رویدادهای ورزشی جهان از اهمیت زیادی برخوردار نیست.

نوجوانان پدیده شدند

تیم فوتبال نوجوانان بدون شک بهترین نتیجه را در بین تمام تیم‌های ملی کشور گرفت.
آنها پس از کسب مجوز حضور در جام جهانی زیر ۱۷ سال دنیا توانستند برزیل را ببرند تا اینگونه تبدیل به پدیده فوتبال ایران شوند.
نسلی که با هدایت حسین عبدی توانست به این توفیق برسد تا فدراسیون فوتبال نیز از فشار مضاعف منتقدانش در بحث نتیجه گیری تیم‌های ملی کمی خارج شود.

حسرت قهرمانی در آسیا با قلعه نویی تمدید شد

تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های ۲۰۲۳ آسیا با در اختیار داشتن باتجربه‌ترین بازیکن‌ها و هدایت امیر قلعه نویی توانست در جمع چهار تیم پایانی راه پیدا کند.
آنها ژاپن را هم شکست دادند تا یکی از بخت‌های مهم قهرمانی باشند اما شکست سه بر دو مقابل قطر مانع از صعود به فینال شد تا حسرت کسب جام قهرمانی بیش از نیم قرن شود.

برنز جهان برای ساحلی بازان

تیم فوتبال ساحلی ایران بهترین نتیجه را در بین تمام تیم‌های رده ملی گرفت.
آنها در مسابقات جام جهانی ساحلی توانستند مقام سوم را کسب کنند تا با برنز این رقابت‌ها به کشور بازگردند و نتیجه‌ای درخشان را به ویترین فوتبال کشور اضافه کنند.

VAR نصف و نیمه

مهدی تاج در آخرین روزهای ۱۴۰۱ در مصاحبه‌ای مفصل با خبرنگاران اعلام کرد آوردن سیستم داور ویدئویی در فوتبال باشگاهی کشور یکی از اهداف اصلی اش است.
اتفاق مهمی که می‌توانست تنش‌های داخل مستطیل سبز را به حداقل برساند.
فدراسیون فوتبال با وجود قانون استفاده از این سیستم توسط خود باشگاه‌ها تصمیم گرفت برای اولین بار در دربی رفت پایتخت بین استقلال و پرسپولیس در فصل جاری از آن استفاده کند.
VAR استفاده شد اما عملکرد موعود بنیادی فر بحث‌های مختلفی را مطرح کرد تا آموزش داوران برای استفاده از این سیستم چالش دیگری را برای فدراسیون به همراه داشته باشد.

از این رو تاج تصمیم گرفت داوران بین المللی را در گروه‌های مختلف راهی عربستان و تاجیکستان و ازبکستان کند تا آنها مدرک لازم برای استفاده از این سیستم را دریافت کنند.

الزام AFC برای استفاده از این سیستم باعث شد تا در بازی‌های لیگ قهرمانان آسیا به میزبانی تیم‌های پرسپولیس، نساجی مازندران و سپاهان اصفهان از این سیستم نیز استفاده شود.

با این حال عدم تجهیز ورزشگاه‌های میزبان لیگ برتر فصل بیست و سوم در سال ۱۴۰۲ باعث شد تا VAR در بازی‌های داخلی تنها یک بار دیگر در دربی برگشت مورد استفاده قرار بگیرد.

تکنولوژی مهم صنعت فوتبال که قطعاً در سال ۱۴۰۳ باید مورد استفاده قرار بگیرد تا کمتر از همیشه شاهد انتقادات تند و تیز از سوی داوران باشیم.

مهدی تاج در آخرین مصاحبه خود در خصوص VAR که ۲۳ بهمن ماه داشت اعلام کرد ۶ دستگاه از این سیستم وارد کشور شده است اما باز هم این تعداد نمی‌تواند پاسخگوی لیگ برتر کشور باشد.

سیستم‌هایی که باید توسط باشگاه‌ها در ورزشگاه‌های اختصاصی آنها تعبیه شود اما فدراسیون همچنان مسؤول اصلی تأمین و تجهیز این سیستم است که حالا یکی از اهداف اصلی فدراسیون تحت دستور تاج برای سال نو باید باشد.

حالا در سال نو اهداف فدراسیون فوتبال چیزی جز ادامه تحقق مهم‌ترین نکات همچون استفاده از سیستم داور ویدئویی و ترسیم نقشه راه برای شکستن طلسم تیم‌های ملی در رده‌های مختلف نیست.

به این خبر امتیاز دهید
خروج از نسخه موبایل