افزایش دو برابری ورزشکاران فهرست ویژه برای کنترل دوپینگ

0

به گزارش خبرنگار مهر، فهرست «Registered Testing Pool» یا همان «RTP» در برگیرنده ورزشکارانی است که در رشته‌های پرخطر فعالیت دارند یا ورزشکارانی که موفقیتی مثل کسب سهمیه المپیک به دست آورده اند یا انتظار کسب موفقیت از آنها وجود دارد و یا اینکه قراردادهای بالا منعقد کرده اند.

این ورزشکاران با قرار گرفتن در فهرست «RTP» به صورت ویژه زیر ذره بین ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) و نهادهای بین المللی کنترل دوپینگ قرار می‌گیرند به طوری که در هر موقعیتی و حتی خارج از میادین هم گرفتن تست دوپینگ از آنها در برنامه است.

سال هاست که نادو کنترل دوپینگ ورزشکاران فهرست «RTP» را ویژه‌تر از دیگر ورزشکاران دنبال می‌کنند.
تعداد این ورزشکاران برای سال میلادی جدید که سال المپیک به حساب می‌آید، افزایش قابل توجهی خواهد داشت اگرچه همه ورزشکاران المپیکی الزاماً در این فهرست ویژه قرار ندارند.

۴۶ ورزشکار از ۱۰ رشته در فهرست «RTP»

فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: موقعیت و شرایط ورزشکاران به نوعی تعیین کننده گستردگی فهرست «RTP» است.
این فهرست برای سال جاری میلادی متشکل از ۴۶ ورزشکار از ۱۰ رشته دوچرخه سواری، دوومیدانی، وزنه برداری، کشتی، تیراندازی، جودو، کوراش، ووشو، کاراته و شنا بود اما برای سال جدید میلادی این فهرست تغییراتی خواهد داشت.

افزایش ورزشکاران فهرست «RTP» به ۹۰ نفر

وی ادامه داد: بر این اساس تعداد ورزشکارانی که به واسطه حضور در فهرست «RTP» طی سال آینده میلادی به صورت ویژه و همیشگی تحت نظر و کنترل دوپینگ نادو قرار می‌گیرند به ۹۰ نفر افزایش خواهد یافت.
این ورزشکاران از رشته‌های فوق هستند.

۳۸ ورزشکار ایرانی در فهرست «RTP» بین المللی هستند

قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تاکید کرد: یک فهرست «RTP» بین المللی هم وجود دارد که توسط فدراسیون‌های بین المللی تهیه می‌شود و از دخل و تصرف نادو خارج است.
در حال حاضر ۳۸ ایرانی در این فهرست قرار دارند.
نمونه گیری از این ورزشکاران توسط مأموران وادا یا فدراسیون جهانی انجام می‌شود.

افزایش دو برابری ورزشکاران فهرست ویژه برای کنترل دوپینگ

لزوم اطلاع رسانی در مورد محل سکونت و تمرین

وی با تاکید بر اینکه نهادهای بین المللی هم بر فهرست «RTP» داخلی (تهیه شده توسط نادو) نظارت دارند، خاطرنشان کرد: علاوه بر مأموران نادو که در حین مسابقه یا خارج از آن و یا حتی در حین آسیب دیدگی و دوران نقاهت می‌توانند برای نمونه گیری از ورزشکاران فهرست «RTP» اقدام کنند، مأموران آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) یا فدراسیون‌های جهانی هم از این فهرست برای نمونه گیری های سرزده خود استفاده می‌کنند.
به همین منظور ورزشکاران حاضر در این فهرست باید در مورد محل سکونت و تمرینات خود اطلاع رسانی کامل و لازم را داشته باشند و هر گونه تغییر را هم به موقع اطلاع رسانی کنند.

نمونه گیری از ورزشکاران «RTP» در هر ساعت از شبانه روز

شارکی با یادآوری اینکه ثبت اطلاعات مربوط به محل سکونت یا تمرینات ورزشکاران فهرست «RTP» باید بر روی سامانه آدامز (سیستم اتوماسیون وادا) انجام شود، خاطرنشان کرد: این اطلاعات باید مربوط به جایی باشد که ورزشکار به صورت شبانه روز برای تمرین یا سکونت، آنجا به سر می‌برد.
هرگونه تغییر و جابه جایی هم باید اطلاع رسانی شود به خصوص که مأموران کنترل دوپینگ در هر ساعت از شبانه روز مجاز به حضور سرزده و بدون اطلاع قبلی برای نمونه گیری از این ورزشکاران هستند.

محرومیت برای ورزشکاران غایب در محل

وی تصریح کرد: ممکن است مأموران در محلی که اطلاعات آن در سامانه آدامز ثبت شده، حاضر شوند اما ورزشکار حضور نداشته باشد.
در این صورت ورزشکار باید خیلی فوری در محل حاضر شده و خود را به مأموران معرفی کند.
در غیر این صورت غیبت او به منزله امتناع از نمونه گیری تلقی می‌شود.
یکی از تخلفات ۱۱ گانه دوپینگ همین غیبت است که اگر برای یک ورزشکار سه بار تکرار شود منجر به محرومیت ۲ ساله او می‌شود.

سه مرحله نمونه گیری در طول سال

این مقام مسئول در ستاد ملی مبارزه با دوپینگ همچنین در مورد کنترل دوپینگ ورزشکاران فهرست «RTP» به لحاظ کمی گفت: از این دسته ورزشکاران در طول سال حداقل سه بار نمونه گیری خارج از مسابقه می‌شود.

شارکی ابراز امیدواری کرد که در آستانه بازی‌های المپیک، ورزشکاران فهرست «RTP» به این موارد توجه بیشتری داشته باشند تا اسیر محرومیت یا هر مشکل دیگری نشوند.

به این خبر امتیاز دهید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.