مرگ در کوهستان پرسه می‌زند/ هشدارها را جدی بگیرید!

0

به گزارش ایسنا، کوهنوردی یکی از ورزش‌هایی است که در سال‌های اخیر خیلی مورد توجه قرار گرفته است و علاقمندان زیادی در قالب گروه‌ها یا باشگاه‌های مختلف، صعود به ارتفاعات را تجربه می‌کنند.
با فرارسیدن فصل زمستان و علاقه کوهنوردان به صعود در این فصل حوادث مربوط به آن هم افزایش پیدا می‌کند و هر ساله تعدادی از هموطنانمان کشته می‌شوند.

حمید مساعدیان، رئیس کمیته جست‌وجو و نجات فدراسیون کوهنوردی در این مورد به ایسنا گفت: با اینکه آمار رسمی نداریم اما بر اساس چیزی که در مناطق پرتردد می‌بینیم کسانی که در کشور ما به فعالیت‌های ورزشی در طبیعت می‌پردازند تقریبا بین ۵ تا ۶ میلیون نفر هستند.
هر ساله هم بر تعداد این علاقمندان اضافه می‌شود به گونه‌ای که در ۲۰ سال پیش دره‌نوردی به این وسعت نداشتیم اما الان دوره‌های آموزشی و مربیگری آن را برگزار می‌کنیم و بخش عمده‌ای از آن هم توسط فدراسیون کوهنوردی انجام می‌شود.

هشدار دادیم اما بی‌توجهی کردند و کشته شدند

او به دلایل افزایش آمار کشته‌شده‌های کوهستان در فصل زمستان اشاره و بیان کرد: برخی در فصل زمستان که با ناپایداری هوا روبرو هستیم به دلیل بی‌دقتی، کم‌تجربگی و نداشتن امکانات و تجهیزات کامل به فعالیت می‌پردازند و دچار مشکلات جدی می‌شوند.
هفته‌های گذشته بارش‌های خیلی خوبی در کشور داشتیم و با وجود تمام هشدارهایی که در فضای مجازی، سایت فدراسیون و رسانه‌ها دادیم که مردم به ارتفاعات صعود نکنند اما متاسفانه افرادی رفتند و به علت این بی‌احتیاطی جان خود را از دست دادند.
در اشتران‌کوه هم با وجود هشدارها اما کوهنورانی که برای آن منطقه بودند و می‌دانستند که احتمال بروز چه حوادثی وجود دارد، رفتند که ۵ کشته و ۴ مصدوم داشتیم.
در اشترانکوه سال‌های گذشته هم کشته‌های زیادی داشتیم سال ۹۷ در کول جنون ۹ نفر کشته شدند.

مرگ در کوهستان پرسه می‌زند/ هشدارها را جدی بگیرید!

بایدها و نبایدهای کوهنوردی

او با بیان اینکه «طبیعت‌گردان باید به چند نکته توجه کنند تا دچار حادثه نشوند،» تاکید کرد: بدانند در محیطی ورزش می‌کنند که همه چیز در اختیارشان نیست و باید خود را با محیط ورزشی هماهنگ کنند.
بنابراین باید با آموزش و دانش به این فعالیت بپردازند.
فدراسیون کوهنوردی در ۵، ۶ سال‌ اخیر بیش از ۲۰۰ هزار نفر را تحت آموزش قرار داده است که اگر این آموزش‌ها نبود امروز حوادث جدی‌تر و غم‌انگیزتری داشتیم.
تجربه یکی دیگر از مسائل خیلی مهم در ایمنی است.
متاسفانه بسیاری به دلیل بی‌تجربگی خود را در معرض خطرات قرار می‌دهند.
علاوه بر این تجهیزات از اهمیت بالایی برخوردار باشد و باید متناسب با سطح برنامه، لوازم و تجهیزات را هم تنظیم کرد.
نداشتن تجهیزات در زمستان صدمات جدی به بار می‌آورد.

نقش فدراسیون در کاهش آمار مرگ در کوهستان

مساعدیان در مورد نقش فدراسیون کوهنوردی در کاهش آمار کشته‌ شده‌های کوهستان گفت: فدراسیون کمیته آموزش دارد که از فعالیت‌هایش گفتم.
یک کمیته جستجو و نجات داریم که علاوه بر اطلاع‌رسانی، نقش آموزش تخصصی امداد و نجات کوهستان را دارد.
بحث نجات بهمن، برف، نجات فنی از دیواره‌ها و مناطق سخت را داریم.
علاوه بر این ستاد اطلاع‌رسانی و پیشگیری از حوادث کوستان را داریم که تیم‌هایی در مناطق مرتفع و پرتردد مستفر می‌شوند و نسبت به راهنمایی کوهنوردان، تذکر به آنها و جلوگیری از صعودشان اقدام می‌کنند.
توانسته‌ایم از تلفات ارتفاعات شمالی تهران در ۱۰ سال گذشته کم کنیم.

مرگ در کوهستان پرسه می‌زند/ هشدارها را جدی بگیرید!

او ادامه داد: کمیسیون‌های ایمنی که مربوط به ارگان‌های متولی امداد و نجات است هم برگزار می‌شود.
در ارتفاعات شمالی تهران یک کمیسیون با حضور فدراسیون، هیات کوهنوردی تهران و شمیرانات، هلال احمر، شهرداری، آتش‌نشانی، تله‌کابین توچال و نیروی انتظامی داریم که در مورد تمام اقدامات مورد نیاز بحث و برنامه‌ریزی می‌کند.
علاوه بر این آموزش کوهنوردان و امدادگران محلی را هم انجام می‌دهیم تا در صورت بروز حادثه، تا قبل از رسیدن نیروهای امداد و نجات، امدادرسانی کنند و همچنین در دسترسی به فرد آسیب دیده به نیروهای امدادی کمک کنند.

برای ایمنی هر کاری می‌توانیم، انجام می‌دهیم

رئیس کمیته جست‌وجو و نجات فدراسیون کوهنوردی تاکید کرد: سعی کرده‌ایم ارتباط نزدیکی با سازمان‌های امداد و نجات و آتش‌نشانی داشته باشیم و در حوادثی مثل سیل و سقوط هواپیما که ربطی به فدراسیون کوهنوردی ندارد کمک کرده‌ایم.
فدراسیون سعی دارد با تمام امکاناتش، آنچه برای ایمنی لازم است را انجام بدهد.

مساعدیان در پاسخ به این سوال که آمار کشته‌شدگان و حوادث کوهستانی توسط چه نهادی جمع‌آوری می‌شود؟ بیان کرد: کمیته جستجوی فدراسیون هر ساله این آمار را جمع‌آوری می‌کند و براساس آن مناطق حادثه‌خیر کشور را شناسایی و برنامه‌ریزی می‌کند.

انتهای پیام

به این خبر امتیاز دهید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.