فروردین سخت برای مدعیان/ از شوک حسن یزدانی تا وضعیت مبهم کامران

0

به گزارش خبرنگار مهر، کشتی آزاد همچون دیگر رشته‌های المپیکی سال پر فراز و نشیبی را گذراند.
این رشته ورزشی که بیشترین سهم مدال آوری در کاروان ورزشی ایران دارد در سال گذشته موفق به کسب سه سهمیه برای المپیک پاریس شد.
در مسابقات جهانی بلگراد، در شش وزن المپیکی به نفرات اول تا سوم و نفر برتر پنجم سهمیه المپیک تعلق گرفت و در نهایت کشتی آزاد کشورمان سه سهمیه توسط حسن یزدانی، رحمان عموزاد و امیرحسین زارع کسب کرد.
حالا دیگر آزادکاران باید در فروردین‌ماه در مسابقات قهرمانی آسیا و گزینشی المپیک دیگر سهمیه‌ها را از آن خود کنند.

رحمان عموزاد در مسابقات جهانی در جایگاه پنجم قرار گرفت و سهمیه المپیک پاریس را کسب کرد؛ هر چند که عملکرد او در این مسابقات به شدت افت کرده بود.
عموزاد در جهانی ۲۰۲۲ روی سکوی قهرمانی ایستاد اما این بار با شکست مقابل حریفان به جایگاهی بهتر از پنجمی نرسید.
حسن یزدانی هم در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ باز هم مقابل حریف قدیمی خود دیوید تیلور شکست خورد و یزدانی این بار شکست سنگینی را هم متحمل شد.

ضعف تیم ملی پرونده پژمان درستکار را بست؟

تیم کشتی آزاد ایران با هدایت درستکار در سومین آوردگاه جهانی شهریورماه سال گذشته به میدان رفت که حاصل کار آنها تنها یک مدال طلا ،۲ نقره و یک برنز و کسب عنوان نایب‌قهرمانی بود.
البته به اعتقاد بسیاری از کارشناسان کشتی، این نایب قهرمانی با فاصله ۳۸ امتیازی از آمریکا که با ۱۴۸ امتیاز قهرمان شد و البته محرومیت تیم روسیه، نتیجه قابل قبولی برای آزادکاران ایران نبود و این بار هم اهالی کشتی انتقادهای خود را روانه پژمان درستکار کردند به خصوص اینکه در مسابقات جهانی امسال، حسن یزدانی مقابل دیوید تیلور ضربه فنی شد.
رحمان عموزاد بسیار بی‌رمق ظاهر شد و در جایگاه پنجم قرار گرفت در حالی که رحمان در مسابقات جهانی سال قبل یکی از مدال‌آوران طلایی تیم ایران بود.

فروردین سخت برای مدعیان/ از شوک حسن یزدانی تا وضعیت مبهم کامران

ماجرای استعفای درستکار چه بود؟

بعد از عملکرد ضعیف تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی انتظار این بود که او از هدایت تیم ملی استعفا بدهد؛ اما درستکار با اطمینان از ادامه کارش صحبت کرد و بحث استعفایش از تیم ملی را کاملاً رد کرد تا اینکه تقریباً دو ماه بعد از مسابقات جهانی، خبر استعفای درستکار و حضور محسن کاوه در تیم ملی منتشر شد.
رفیق شفیق علیرضا دبیر که بعد از حضورش در تیم ملی انتقادهای زیادی به او مطرح شده بود در فاصله ۸ ماه مانده به المپیک عطای تیم ملی را به لقایش بخشید.

حضور همیشگی کاوه

پس از اینکه کاوه هدایت آزادکاران ایران را برعهده گرفت، خیلی از اهالی کشتی معتقد بودند تغییری در کادر فنی تیم ملی رخ نداده و تنها اسامی تغییر کرده چرا که پیش از این هم کاوه در کنار تیم ملی و پژمان درستکار بود و از شرایط تیم و ملی‌پوشان کاملاً مطلع بود.
البته عده دیگری هم معتقد بودند همین شناخت کاوه از ملی‌پوشان نقطه قوت این تغییر و جابه‌جایی است و این موضوع می‌تواند به نفع تیم ملی کشتی آزاد باشد.

شوک حسن یزدانی به تیم ملی کشتی آزاد

اگرچه محسن کاوه آذرماه سال گذشته هدایت تیم ملی را برعهده گرفت اما موضوع یزدانی و شرایط مبهمش یکی از چالش‌های اصلی تیم کشتی آزاد در سال منتهی به المپیک بود و همچنان هم ادامه دارد.
حسن یزدانی آبان ماه سال گذشته کتف مصدومش را جراحی کرد.
در همان زمان اظهارات علیرضا دبیر مبنی بر اینکه جراحی کتف در ایران سابقه خوبی ندارد بازتاب گسترده‌ای داشت.
دبیر که خودش در دوران قهرمانی‌اش از ناحیه کتف آسیب دیده بود و نتوانست با آن کتف در المپیک آتن کاری از پیش ببرد، می‌دانست که یزدانی ریسک بزرگی در سال منتهی به المپیک انجام داد ولی به هر حال تصمیم‌گیرنده نهایی او بوده و کسی نمی‌توانسته مانع آن شود.
دوره نقاهت یزدانی چندین ماه طول می‌کشد و او هنوز تمرینات خود را آغاز نکرده البته به گفته مربیان نزدیک به او، یزدانی انگیزه زیادی برای بازگشت به تیم ملی دارد و تا حدودی تمرینات را آغاز کرده البته هنوز نمی‌تواند روی کتف خود کار کند.

فروردین سخت برای مدعیان/ از شوک حسن یزدانی تا وضعیت مبهم کامران

ماجرای پیچیده کامران قاسمپور

ماجرا از مصدومیت کامران قاسم پور چهره شاخص کشتی ایران و دارنده دو مدال طلای جهان در وزن ۹۲ کیلوگرم، در جریان مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۳ شروع شد.
کامران به دلیلی پارگی کشاله ران حضور در مسابقات جهانی را از دست داد و پس از آن هم به خاطر شرایط جسمانی نه چندان مطلوب در بازی‌های آسیایی هانگژو غایب بود.
قاسمپور که دو مدال طلای جهان در وزن ۹۲ کیلوگرم را در کارنامه خود دارد با صلاحدید کادر فنی به یک وزن بالاتر رفت تا در وزن ۹۷ کیلوگرم به مصاف حریفان سرسخت خود برود.
البته محک زدن کامران در وزن ۹۷ کیلوگرم چندان جواب نداد؛ او در مسابقات جام جهانی کشتی آزاد ۲۰۲۲ آمریکا به مصاف رقبای خود رفت که مقابل کایل اسنایدر کشتی‌گیر شاخص ۹۷ کیلوگرم تن به شکست داد.
شکست قاسمپور برابر اسنایدر در شرایطی رقم خورد که در این مسابقات ۲ کیلوگرم ارفاق وزن هم وجود داشت، ولی قاسمپور با داشتن وزنی در حدود ۹۰ کیلوگرم و حتی کمتر، حدود ۱۰ کیلوگرم از حریف پر قدرت آمریکایی وزن کمتری داشت و همین موضوع باعث شد چهره شاخص کشتی ایران و جهان برابر اسنایدر حرفی برای گفتن نداشته باشد.

قاسم‌پور با توجه به تغییر وزن برای حضور در چرخه انتخابی باید در مسابقات قهرمانی کشور کارش را شروع می‌کرد اما از آنجا که دوباره مصدومیت گریبان او را گرفت با تأیید پزشک از حضور در مسابقات قهرمانی کشور معاف شد.
در نهایت قاسم‌پور با وجود مصدومیت تمرینات خود را در وزن ۹۷ کیلوگرم آغاز کرد و در اولین مسابقه رنکینگ‌دار سال ۲۰۲۴ به میدان رفت با این تفاوت که در این مسابقه علاوه بر کشتی‌گیران وزن ۹۷ کیلوگرم، یک رقیب تازه هم در ایران داشت، امیرعلی آذرپیرا در وزن ۹۷ کیلوگرم در این مسابقات حضور داشت که موفق به کسب مدال طلا شد.
قاسم‌پور هم در این رقابت‌ها باز هم مقابل اسنایدر شکست خورد و در نهایت به مدال برنز این مسابقات رسید.

فروردین سخت برای مدعیان/ از شوک حسن یزدانی تا وضعیت مبهم کامران

کاوه به شایعات در مورد کامران پاسخ داد

مصدومیت‌ها و بدشانسی‌های پی در پی کامران قاسم پور تمامی نداشت و در حالی که برای مسابقات بین‌المللی آماده می‌شد مصدوم شد و تحت عمل جراحی فتق قرار گرفت و این مسابقات را هم از دست داد.
با توجه به شرایطی که برای کامران و حسن یزدانی رخ داد، برخی اهالی کشتی معتقدند او کشتی‌گیر وزن ۹۷ کیلوگرم نیست و در شرایطی که وضعیت حسن یزدانی هم مبهم است بهتر است قاسم پور دوباره شانس خود را در وزن ۸۶ کیلوگرم امتحان کند.
پیش از این قاسمپور در این وزن کشتی می‌گرفت اما به دلیل اینکه سال‌ها پشت سر حسن یزدانی بود تصمیم به تغییر وزن گرفت.

البته محسن کاوه در آخرین روزهای سال گذشته به تمامی شایعات در مورد بازگشت کامران قاسمپور به وزن ۸۶ کیلوگرم پاسخ داد و تأکید کرد به هیچ عنوان قصد چنین کاری را ندارد و کامران همچنان کشتی‌گیر وزن ۹۷ کیلوگرم است که در مسابقات پیش رو بعد از پشت سر گذاشتن دوره نقاهتش به میدان خواهد رفت.

فروردین سخت برای مدعیان کسب سهمیه

تیم ملی کشتی آزاد در سه وزن ۵۷، ۷۴ و ۹۷ کیلوگرم در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد موفق به کسب سهمیه المپیک نشد، بنابراین در این سه وزن باید دو گزینه داشته باشیم که یکی در مسابقات قهرمانی آسیا و دیگری در گزینشی آسیایی که با فاصله اندک از هم در قرقیزستان برگزار می‌شود، شرکت کنند تا بتوانند در روزهای پایانی به المپیک پاریس بلیط پاریس خود را رزرو کنند.
مرحله دوم رقابت‌های گزینشی مسابقات قاره‌ای است که گزینشی قاره آسیا روزهای ۳۱ فروردین لغایت ۲ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ در شهر بیشکک قزاقستان برگزار می‌شود.

همچنین رقابت‌های گزینشی قاره آمریکا در مکزیک، قاره اروپا در آذربایجان و قاره آفریقا در مصر برگزار می‌شود.
در مسابقات قاره‌ای نفرات راه یافته به دیدار فینال (۲ نفر در هر وزن) سهمیه المپیک را کسب می‌کنند.
مرحله نهایی کسب سهمیه المپیک نیز با حضور کشتی گیران تمامی کشورهایی که سهمیه کسب نکردند، پس از رقابت‌های کسب سهمیه قاره‌ای، روزهای ۱۰ لغایت ۱۲ اردیبهشت ماه سال آینده در شهر استانبول ترکیه برگزار می‌شود.
در مسابقات مرحله نهایی دو نفر راه یافته به دیدار فینال و برنده دیدار رودرروی سوم مشترک (جمعاً ۳ نفر) سهمیه المپیک را به‌دست می‌آورند.

به این خبر امتیاز دهید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.